Eugenie Nunes


Eugenie Nunes became a member of the Bar in 1992. She is partner in the employment law department of Dentons Boekel in Amsterdam. She specialises in employment law and employees’ participation. In her practice she deals with HR compliance, individual and collective dismissals, reorganisations and cross-border employment. An important component of her practice is advising on employment aspects of mergers, acquisitions and outsourcingprojects, Eugenie has various publications to her name in the field of cross-border employment and employees’ participation. She published the “Review Employees’ participation”, describing the developments in the area of employees’ participation, inter alia in case of reorganisations. She is a substitute judge at the District Court of The Hague. Eugenie manages the Cross-Border Employment Group at Dentons Boekel and lectures at various (national and international) educational institutes. Specialties: Employment law, HR compliance, individual and collective dismissal, employees’ participation, reorganisations, cross-border employment, outsourcing, legal management of outsourcingprojects, litigation.

Sophie Dingenen


Sophie is a Corporate and Projects partner at Bird & Bird LLP. She is a member of the global Energy & Utilities Steering Committee and she co-heads the international Renewables Group. Sophie has been advising the energy sector since 1999 on all corporate, projects and contract matters. After being involved in all the major energy transactions during the privatisation of the Dutch energy market, her practice now mostly focuses on the structuring and, more specifically, the development and construction of national and international energy projects. Following the transition towards renewable energy, Sophie regularly advises on innovative contract structures such as Corporate PPAs which accelerate such transition. She is recognised as a project expert in the international league tables and was nominated for the Euromoney’s European Women in Business Law award, individual category ‘Best in Energy’ in 2016 and 2017. Before joining Bird & Bird LLP, Sophie worked both for other international law firms and in house where she was responsible for the development of multi-billion cross border projects. She has extensive experience in providing strategic & boardroom advice. Sophie is dual qualified in the Netherlands and in the UK.

Marjon Lok


Marjon is partner bij DVDW Advocaten en is sectiecoördinator van de sectie Corporate Dispute Resolution. Zij maakt ook deel uit van de secties Corporate Advisory en Governance en Insolventie en Herstructurering. Marjon vertegenwoordigt ondernemingen, aandeelhouders, bestuurders, commissarissen, financiers en crediteuren in en buiten rechte. Marjon heeft een zeer sterke focus op juridische inhoud en past deze op pragmatische wijze toe in zowel procedures als in onderhandelingen. Zij zet zich te allen tijde in voor cliënt en denkt graag na over efficiënte en praktische oplossingen. Zij adviseert, onderhandelt en procedeert in nationale (en internationale) commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen, zowel in kort geding, renvooi- en bodemprocedures voor de rechtbank en het gerechtshof, als met enige regelmaat in enquêteprocedures voor de Ondernemingskamer. Zij procedeert en adviseert in dit kader ook over insolventie en crisismanagement, met een focus op aandeelhouder-, bestuurder- en commissaris-aansprakelijkheid binnen en buiten faillissement.

Chrisje Zuur


Chrisje Zuur is afgestudeerd aan de RU Leiden met als specialisaties civiel recht en strafrecht. Zij is na haar advocaatstage in Rotterdam gaan werken in Amsterdam, sinds 2004 als partner. In 2010 heeft zij met prof. mr. Stijn Franken en prof. mr. Petra van Kampen het kantoor Franken|Zuur|Van Kampen|Croes Advocaten te Amsterdam opgericht. FZKC Advocaten verleent rechtsbijstand op het gehele terrein van het commune en het bijzondere strafrecht, van de rechtbank tot aan de Hoge Raad en het EHRM. Chrisje Zuur is gespecialiseerd in financieel strafrecht, ontnemingszaken, witwaszaken, geweld – en Opiumwetzaken. Ze staat zowel particulieren als bedrijven bij die in aanraking komen met het strafrecht. Ze is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en van de Nederlands Vlaamse Vereniging voor Strafrecht en heeft jarenlang les gegeven in de beroepsopleiding voor de advocatuur.

Anita Nijboer


Anita Nijboer is partner bij Ekelmans & Meijer advocaten en leidt de sectie bestuursrecht. Zij adviseert en procedeert op het terrein van het algemeen bestuursrecht en het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening, milieu, natuurbescherming, luchtkwaliteit, water en duurzaamheid). Daarnaast adviseert en procedeert zij op het gebied van toezicht en handhaving, subsidies en schade door overheidshandelen. Zij heeft ruime ervaring in het van start tot finish begeleiden van overheden, projectontwikkelaars en woningcorporaties bij complexe gebiedsontwikkelingsprojecten, de realisatie van woningen, kantoorgebouwen, grote milieu-inrichtingen, scholen, ziekenhuizen en de aanleg van wegen. Daarbij ondersteunt zij haar cliënten onder andere bij het zo snel mogelijk verkrijgen van de benodigde vergunningen en ontheffingen. Doordat Anita zowel voor de Rijksoverheid, provincies en gemeenten als voor grote projectontwikkelaars en woningcorporaties optreedt, is zij gewend en in staat een zaak van verschillende invalshoeken te benaderen en daarbij uiteenlopende belangen te betrekken. Bovendien kan zij daardoor gemakkelijk in een kort tijdsbestek knelpunten en risico’s signaleren. Daarbij houdt zij het belang van een snelle praktische oplossing in het oog. Een goede verstandhouding en overleg met de juiste instanties werkt vaak beter dan het schrijven van lange processtukken.

Marjoleine de Boorder


Marjoleine begon haar loopbaan als advocaat in 1992. In 2002 richtte zij het nichekantoor De Boorder Schoots op met vestigingen in Amsterdam en het Gooi (Bussum). Zij is familierechtadvocaat en behartigt in de regel de belangen van ondernemers, vermogende particulieren, topsporters en artiesten. Zij heeft een voorkeur voor het werken naar oplossingen via mediation of collaborative divorce. Die laatste manier van scheiden, de overlegscheiding (overgewaaid uit de VS), heeft zij in 2008 met enkele collega’s in Nederland geïntroduceerd. Vanaf de oprichting was zij vijf jaar lang voorzitter van de Vereniging van Collaborative Professionals (vvcp).

Remke Scheepstra


Remke (1969) maakt sinds september 2000 deel uit van de sectie arbeidsrecht van Baker McKenzie. Zij begon haar juridische loopbaan in 1995 bij de kort geding unit van de Rechtbank Amsterdam en stapte in 1998 over naar de advocatuur. Remke geeft mede leiding aan de Arbeidsrechtsectie en adviseert directies van multinationals over arbeidsrechtelijke kwesties in brede zin. Zij houdt zich bezig met grote collectieve ontslagen, adviseert over adviesaanvragen aan ondernemingsraden en harmonisatie en integratie van arbeidsvoorwaardenpakketten in verband met fusies en overnames. Daarnaast heeft ze substantiële ervaring op het gebied van data privacy vraagstukken en fraude zaken.

Harriët de Kroon


Een bevlogen strafrecht advocaat

Harriët de Kroon is vanaf 1993 actief als advocaat en heeft zich sinds 2003 toegelegd op het strafrecht. Zij is een bevlogen strafrecht advocaat en zeer betrokken bij de mens achter de verdachte. De Kroon staat voor de belangen van haar cliënt. Vanuit haar centraal gelegen kantoor in Hilversum werkt zij aan grote en kleinere strafzaken in het hele land. Haar aanpak is persoonlijk en doortastend en het contact met de cliënt is zeer direct. De Kroon houdt zich bezig met het volwassenen strafrecht en het jeugdstrafrecht. Op basis van jarenlange ervaring en gedegen kennis van het straf(proces)recht worden cliënten optimaal bijgestaan. In de kleinere doch voor de cliënt impactvolle zaken weet zij de beste resultaten te halen en daarom vindt zij dit soort zaken de leukste!


Lid van de Raad van de Orde

Sedert 2014 is De Kroon lid van de Raad van de Orde, het bestuur van de Orde van Advocaten Midden‑Nederland.Zij beheert de portefeuille strafrecht en zo houdt zij zich niet alleen in haar praktijk als advocaat, maar ook beleidsmatig bezig met de belangen van verdachten in het strafrecht.

Tessa van den Ende


Tessa van den Ende is advocaat-partner Zorg bij Nysingh advocaten-notarissen N.V. Zij geeft leiding aan de Marktgroep Zorg bij Nysingh. Zij is in hart en nieren advocaat en specialist op het gebied van de gezondheidszorg: een sparringpartner met grondige (juridische) kennis van de zorg. Ze denkt in strategische en tactische zin mee over uitdagingen waarmee toezichthouders, bestuurders e.a. zoal mee te maken krijgen en combineert dat met pragmatisme. Tessa is onder andere docent Governance voor de Grotius opleiding Gezondheidsrecht, redacteur en auteur van de uitgave Tekst & Commentaar Gezondheidsrecht, de uitgave Zorg & Recht in de Praktijk en Gezondheidsrecht Jurisprudentie. Zij is sinds 2017 voorzitter van de Geschillencommissie Mondzorg. In 2016 werd zij uitgeroepen tot Legal Women of the year. In Zorgvisie “top zorgadvocaten” is zij door haar vakgenoten erkend als top zorgadvocaat, met aandachtsgebieden governance, ondernemingsrecht en regulering.

Gerjanne te Winkel


Gerjanne te Winkel has more than 25 years of experience in corporate and commercial litigation with a focus on shareholders disputes, takeover battles, securities litigation, director & professional liability, and tort litigation. She has specific experience in corporate disputes cases involving mismanagement in proceedings before the Enterprise Division of the Amsterdam Court of Appeal. Gerjanne has been involved in many landmark cases including representing Europe’s largest cord blood bank, Cryo-Save, against one of its major shareholders, and Highfields Capital Management LP in a matter involving a highly dilutive rights offering conducted by insurance company Delta Lloyd. Gerjanne represented Arch Industries in the ground-breaking matter, Novero, before the Enterprise Division and is currently representing a group of expropriated bondholders in a SNS matter.

Jacoline Gortzak


Jacoline is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames en private equity transacties. Jacoline is in januari 2015 toegetreden als partner bij Legaltree. Hiervoor werkte zij veertien jaar als M&A advocaat bij een gerenommeerd internationaal kantoor in Amsterdam. Jacoline heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van zowel kopers als verkopers in M&A en private equity transacties. Daarnaast treedt zij met enige regelmaat op voor managers in een private equity transactie. Zij begeleidt, adviseert en onderhandelt het complete M&A traject en schakelt waar nodig de expertise in van andere Legaltree partners. Tevens adviseert zij ondernemingen bij meer algemene ondernemingsrechtelijke zaken, zoals het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten en advisering van diverse commerciële contracten zoals leveranciers- en distributiecontracten.

Antoinette van Beest-de Mul


Ik ben in januari 2018 toegetreden als partner bij Legaltree. Mijn praktijk als advocaat bestaat uit het adviseren van nationale en internationale klanten, MKB en grote (beursgenoteerde) corporates op het gebied van ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames. Ik begeleid kopers en verkopers in het gehele M&A traject en mijn expertise bestaat onder meer uit het opstellen van (commerciële) contracten en het uitonderhandelen van juridische voorwaarden en bepalingen in diverse transacties in diverse sectoren (transport en logistiek, offshore, olie en gas, vastgoed, private equity, verzekering).Met ruim 17 jaar ervaring ben ik een goede sparringpartner voor cliënten. Ik ben mijn loopbaan begonnen als M&A advocaat bij het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons en heb daarna bij HVG Law gewerkt. Ik hecht veel waarde aan het onderhouden van langdurig zakelijke relaties met cliënten met een verschillende achtergrond. Mijn loyaliteit, pragmatische benadering, mijn vermogen om spanningen te mitigeren en snelle responsiviteit worden daarbij zeer gewaardeerd. Als business advisor probeer ik altijd het persoonlijk vertrouwen van de cliënt te winnen. Het is van belang, ook voor de zaak, dat die zich op hun gemak voelt. Ik ben meelevend, sociaal, duidelijk en reëel in haalbaarheid.

Babette Blaisse-Verkooijen


Babette Blaisse is advocaat sinds 2002 en is als partner verbonden aan Pot Jonker Advocaten te Haarlem. Zij is gespecialiseerd in het Europese aanbestedingsrecht en staat haar cliënten daarnaast ook veelvuldig bij in zaken op het gebied van het huurrecht en bouwrecht. Babette procedeert geregeld bij de civiele rechter en de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Ruud Brunninkhuis


Ruud is werkzaam bij Buren als senior associate (advocaat) op het gebied van het (internationale) insolventierecht en het ondernemingsrecht. Vanuit deze functie adviseert hij ondernemingen, hun leidinggevenden en andere belanghebbenden over (dreigende) insolventies, herstructureringen, financiering en zekerheden en bestuurdersaansprakelijkheidskwesties. Naast advisering procedeert Ruud ook regelmatig op deze gebieden. Daarnaast wordt Ruud door de rechtbank aangesteld als curator. Ruud heeft in december 2015 de INSOLAD/Grotius-specialisatieopleiding Insolventierecht succesvol afgerond. Hij publiceert en doceert regelmatig over actuele ontwikkelingen op het gebied van het insolventierecht en het goederenrecht. Ruud is in 2009 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met Privaatrecht als afstudeerrichting. In 2010 heeft Ruud aan dezelfde universiteit zijn bul op het gebied van Economics (algemene economie) behaald. In 2006 studeerde hij een half jaar aan de Columbia Law School in New York City. Tijdens zijn studie werkte Ruud onder meer voor De Nederlandsche Bank. Na zijn afstuderen begon Ruud zijn loopbaan bij Ploum Lodder Princen. In juni 2013 is hij overgestapt naar Buren.

Rogier Wolf


Rogier Wolf is advocaat bij UdinkSchepel Advocaten in Den Haag en universitair docent ondernemingsrecht aan Maastricht University. In 2013 promoveerde Rogier aan die universiteit op het proefschrift De kapitaalverschaffer zonder stemrecht in de BV (verschenen in de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut, deel 116, Deventer: Kluwer 2013). Rogier heeft een ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk. In die praktijk staan centraal het vormgeven van samenwerkingsverbanden tussen ondernemers en het oplossen van geschillen die in dergelijke verbanden ontstaan. Buiten of in de rechtszaal. Advocaten en andere (juridische) professionals helpt Rogier als lawyer’s lawyer. Bijvoorbeeld met het geven van adviezen, een second opinion, of door het geven van cursussen en presentaties. Naast zijn hoofdwerkzaamheden is Rogier Wolf docent Ondernemingsrecht aan de opleiding tot Registercontroller (RC), School of Business and Economics van Maastricht University, vaste medewerker en annotator van Jurisprudentie in Nederland (JIN), redactielid van het Tijdschrift voor vennootschapsrecht, rechtspersonenrecht en ondernemingsbestuur (TvOB), advocaat-redactielid van het Advocatenblad en auteur van de Groene Serie Rechtspersonen over aandelen in de BV (art. 2:190-202 BW). Rogier is lid van de Vereniging Corporate Litigation en de Vereeniging ‘Handelsrecht’.