De AVG bemoeilijkt internationaal gegevensverkeer, er zal nog veel moeten worden opgelost door de wetgever en de AP.
Ondanks het feit dat de AVG privacyrecht Europees harmoniseert zijn er nog veel grijze gebieden. Daarnaast zal strikte naleving van de AVG soms desastreuse gevolgen hebben voor het vrijelijk internationaal zaken kunnen doen. Deze praktische problemen zullen in nauw overleg met AP en wetgever nog moeten worden opgelost.
Met de AVG kan je niet op 25 mei a.s. klaar zijn. Helaas is er een boetehype van gemaakt.
De media en allerlei zelfbenoemde specialisten “verkopen” de AVG als boetehype waaraan je op 25 mei moet voldoen. Dat is onjuist, de AVG dwingt je tot een ingrijpende cultuurverandering die je voor 25 mei moet hebben ingezet maar waarmee je nooit klaar zal zijn.
Curriculum vitae
Olaf van Haperen
Olaf specialiseerde zich al vanaf het begin van zijn carrière (1995) in zowel het klassiek intellectuele eigendomsrecht als in het IT/Privacy-recht. Na omzwervingen langs diverse (internationale) kantoren maakte hij in 2011 de overstap naar Kneppelhout & Korthals waar hij sinds oktober 2015 ook managing partner is. Onder zijn leiding is de afdeling IE, IT en Privacy uitgegroeid tot een groot, toonaangevend team waarin hij betrokkenheid bij klanten en creativiteit als belangrijkste drijfveren noemt. Dit komt terug in de wijze waarop hij zijn klanten bijstaat, zijn team leidt en zijn kennis uitdraagt.
Los van actieve lidmaatschappen in diverse beroepsverenigingen treedt hij vaak in binnen- en buitenland op als gastspreker en gastdocent en heeft hij aan de wieg gestaan van een aantal baanbrekende uitspraken.
Olaf is in 1995 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden maar heeft daar ook een bachelor Biologie gevolgd. Hieruit blijkt de brede interessesfeer van Olaf die ook graag tijd vrijmaakt om zich in zijn klanten en hun bedrijf te verdiepen.
